Werkgroep diverse technieken
Dinsdag van 13:00 tot 15:00/  toegankelijk voor leden

De dinsdagmiddag  wordt begeleid door Schilder/Tekenaar/ Henk Sentel uit Heemskerk. Vanaf oktober 2006  aan het Lucas Gilde verbonden. Alle leden kunnen bij hem op dit dagdeel van het atelier gebruik maken. Materialen zijn vrij naar keuze, denk aan de meest voorkomende teken & schildermaterialen. Mochten er bepaalde voorkeuren zijn, dan krijgt u hierin de juiste begeleiding. Er wordt op deze middag gewerkt naar het stilleven, thematisch verbeelding of vrij werken middels eigen inzicht.

In alle gevallen zal Henk u enthousiasmeren, stimuleren, inzichten verschaffen en kennis delen.

Zijn statement: Techniek is slechts een middel niet het doel, doel kan zijn ontplooiing zoeken in eigen talent en kunnen. Plezier beleven aan het beeldend bezig zijn staat bij hem voorop. Wees Welkom!

WG Dinsdagmiddag 3      WG Dinsdagmiddag 2      WG Dinsdagmiddag 1
Meer foto’s en video’s van de dinsdagmiddaggroep >


Werkgroep vrije materiaalkeuze
Dinsdag van 19:oo tot 21:00 / toegankelijk voor leden

Tijdens deze werkgroep staan tekenen en schilderen centraal, maar het staat u vrij om krijt, acryl, aquarel of een ander soort materiaal te gebruiken.
De werkgroep wordt begeleid door Yvonne Zomerdijk.

WG Woensdagavond 1      WG Woensdagavond 2      WG Woensdagavond 3 ada 2      ada 3      ada 1


 


Werkgroep materiaal en techniek
Woensdag van 19:00 – 21:00 / toegankelijk voor leden

Op de woensdagavond geeft Ellen van Putten de begeleiding. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken. Ellen van Putten is ook gespecialiseerd in BIC-pen tekenen. Een goed moment voor het opdoen van inspiratie en het ontwikkelen van een eigen stijl!

WG Woensdagavond 1      WG Woensdagavond 2      WG Woensdagavond 3


Werkgroep modeltekenen (zelfstandig werken)
Van oktober tot en met de maand april is er iedere eerste en derde donderdag van de maand gelegenheid tot modeltekenen van 19.30 – 21.30
Het modeltekenen is toegankelijk voor leden en niet-leden. Van de deelnemers wordt een bijdrage verlangd voor betaling van het model.


Werkgroep portret-, model-, stilleven- en buitentekenen
Zaterdag van 10:15 – 12:15 / toegankelijk voor leden

Op de zaterdagochtend wordt de werkgroep begeleid door Piet de Ridder. Het programma is erg afwisselend. Zo wordt op elke eerste zaterdag van de maand een model uitgenodigd voor het modeltekenen. Op de tweede, vierde en vijfde zaterdag van de maand is er een model voor het portrettekenen, en op de derde zaterdag van de maand is er stilleventekenen, of als het weer het toelaat, buitentekenen. In de maand juni wordt in principe altijd buiten gewerkt.

WG Zaterdagochtend 1      WG Zaterdagochtend 3