De begeleiding van een werkgroep berust altijd bij een professionele kunstenaar.
De begeleiders zijn:

 • Henk Sentel (dinsdagmorgen 10.00 – 12.00 uur)
  Graag stel ik mij even voor, mijn naam is Henk Sentel geboren in het Zuid Hollandse Benthuizen, huidige woonplaats Heemskerk. Daar bevindt zich ook mijn Atelier op Ratelaar 61 in de wijk Commandeurs.
  Sinds 2006 versterk ik het Lucas Gilde op de dinsdag als dagdeel, begonnen op het ‘raamveld’, onze vorige locatie. Nu met veel plezier en enthousiasme in het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kerkplein 3 waar het Lucas Atelier gevestigd is.
  Als Schilder/ Tekenaar is het mijn taak op deze dag de leden te ondersteunen in hun beeldende zoektocht. Alle voorkomende teken en of schildermaterialen kennen voor mij geen geheimen, en deze kennis deel ik graag met iedereen die zich wil bekwamen.
  Deze teken & schildervereniging is een interessante plaats om jezelf verder te ontwikkelen, onder professionele begeleiding.
  Meer informatie over mij, mijn schilder & tekenwerk en wat ik als cursusgever aanbied vind je op: www.henksentel.nl
 • Yvonne Zomerdijk (woensdagavond 19.00 – 21.00 uur)    
 • Als artistiek begeleider begeleid ik de woensdagavondgroep, een enthousiaste groep van ongeveer 12-14 deelnemers.
  De avond begint met een kleine inleiding. Dit kan een kunstenaar, een kunststroming, een techniek of bijvoorbeeld een onderwerp van een aankomende tentoonstelling zijn. Aan het eind wordt afgesloten met een gemeenschappelijke werkbespreking. Er wordt getekend en geschilderd met allerlei materialen. De onderwerpen zeer divers. Meestal werken we gedurende een maand aan eenzelfde thema.
  Persoonlijke website: www.yvonnezomerdijk.nl 
 • Arno de Ruijter (donderdagavond 19.00 – 21.00 uur)
 • Arno de Ruijter. Ik ben beeldend kunstenaar en docent op het Kennemer College in Beverwijk. Ik richt mij op het visualiseren en realiseren van een idee. Creativiteit is in ieder mens aanwezig, alleen bij de uitvoering is soms wat meer ondersteuning nodig. Een van mijn uitgangspunten is: Wat je ogen zien, kunnen je handen maken.
 • Persoonlijke website: www.2thinkalike.nl
 • Regula Maria Müller (zaterdagochtend 10.15 – 12.15 uur)
 • Ik ben geboren in Zwitserland en woon al sinds 1983 in Nederland. Dankzij mijn opleidingen aan verschillende academies heb ik een brede kennis van technieken en materialen, met een grote liefde voor ambachten. Mijn werk toont liefde voor de natuur en inspireert – door de poëzie, de overmacht en de schoonheid, die ons de grenzen van ons bestaan laat zien en de vergankelijkheid van alles. Ik werk met allerlei materialen en de meest uiteenlopende technieken. Het werk groeit langzaam onder mijn handen. Dit geeft mij de tijd steeds nieuwe ideeën daarin te verwerken. Als begeleider zal ik elke les beginnen met een korte inleiding met een voorbeeld uit de kunst of een gedicht of een voorwerp om de verbeeldingskracht te prikkelen. Het gaat er niet alleen om hoe mooi een werkstuk kan worden maar met kunst de eigen expressie en het ‘out-of-the-box denken’ te stimuleren.
 • Voor meer informatie: www.regulamariamuller.com en op de website van galerie Phoebus, Rotterdam