De begeleiding van een werkgroep berust altijd bij een professionele kunstenaar. De artistiek begeleiders zijn:

 • Henk Sentel (dinsdagochtend 10.00 – 12.00 uur)
  Henk Sentel, geboren in het Zuid Hollandse Benthuizen, huidige woonplaats Heemskerk. Daar bevindt zich ook zijn Atelier op Ratelaar 61 in de wijk Commandeurs.
  Sinds 2006 versterkt hij het Lucas Gilde op de dinsdag als dagdeel. Zijn werk kan men het beste  omschrijven als een combineren van fantasie en werkelijkheid. Dit vormt het vertrekpunt van waaruit zijn schilderijen en tekeningen ontstaan. In een geheel eigen beeldtaal vol symboliek, via een aloude techniek geschilderd, met een onderschildering en vele lagen transparante olieverf, waarmee hij de glaceertechniek toepas. Hierdoor ontstaat er een rijkdom aan kleuren en ontvouwt het zich als imaginair (sur)realisme. Verbeelding is zijn allergrootste vriend in ontdekkingsreizen die nooit ophouden te bestaan. www.henksentel.nl .   
 •                                                                                                    
 • Lydia Nederlof (woensdagochtend 10.00 – 12.00 uur).

 • Lydia is beeldend kunstenaar. Zij zoekt haar onderwerpen dichtbij huis. Naast de grote, evenwichtige schilderijen maakt zij ook kleinere prenten van alledaagse dingen, verhalen en belevenissen, als tegenhanger en verstoring van de gevonden harmonie. Lydia schildert met olieverf op doek of papier. Zij gebruikt bij voorkeur paletmessen waardoor een krachtige beeldtaal ontstaat. Haar aanvankelijke opleiding tot beeldhouwer verraadt zich in de pasteuze manier van schilderen; de verfhuid speelt een grote rol.

 • Yvonne Zomerdijk (woensdagavond 19.00 – 21.00 uur)   

  Yvonne is afgestudeerd als illustrator/grafisch ontwerper. In haar werk als beeldend kunstenaar is onmiskenbaar haar achtergrond als illustrator aanwezig. De inspiratie haalt zij soms dichtbij huis, zoals de blauwe reiger, die veelvuldig op haar werk rondvliegt, maar ook van onderwerpen, die alleen in haar verbeelding plaatsvinden, zoals in de serie haringhappers en dromers.

  www.yvonnezomerdijk.nl          

 • Regula Maria Müller (zaterdagochtend 10.15 – 12.15 uur)
 • Regula is geboren in Zwitserland en woont al sinds 1983 in Nederland. Dankzij haar opleidingen aan verschillende academies heeft zij een brede kennis van technieken en materialen, met een grote liefde voor ambachten. Haar werk toont liefde voor de natuur en inspireert – door de poëzie, de overmacht en de schoonheid, die ons de grenzen van ons bestaan laat zien en de vergankelijkheid van alles. Regula werkt met allerlei materialen en de meest uiteenlopende technieken. Het werk groeit langzaam onder haar handen. Dit geeft haar de tijd steeds nieuwe ideeën daarin te verwerken.
 • www.regulamariamuller.com