De begeleiding van een werkgroep berust altijd bij een professionele kunstenaar.
De begeleiders zijn:

 • Henk Sentel (dinsdagmiddag 13.00 – 15.00 uur)
  Graag stel ik mij even voor, mijn naam is Henk Sentel geboren in het Zuid Hollandse Benthuizen, huidige woonplaats Heemskerk. Daar bevindt zich ook mijn Atelier op Ratelaar 61 in de wijk Commandeurs.
  Sinds 2006 versterk ik het Lucas Gilde op de dinsdagmiddag als dagdeel, begonnen op het ‘raamveld’, onze vorige locatie. Nu met veel plezier en enthousiasme in het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kerkplein 3 waar het Lucas Atelier gevestigd is.
  Als Scilder/Tekenaar is het mijn taak op deze middag de leden te ondersteunen in hun beeldende zoektocht. Alle voorkomende teken en of schildermaterialen kennen voor mij geen geheimen, en deze kennis deel ik graag met iedereen die zich wil bekwamen.
  Deze teken & schildervereniging is een interessante plaats om jezelf verder te ontwikkelen, onder professionele begeleiding.
  Meer informatie over mij, mijn schilder & tekenwerk en wat ik als cursusgever aanbied vind je op: www.henksentel.nl
 • Yvonne Zomerdijk (dinsdagavond 19.00 – 21.00 uur)                                                                                             
  Als artistiek begeleider begeleid ik de dinsdagavondgroep, een enthousiaste groep van ongeveer 12-14 deelnemers.
  De avond begint met een kleine inleiding. Dit kan een kunstenaar, een kunststroming, een techniek of bijvoorbeeld een onderwerp van een aankomende tentoonstelling zijn. Aan het eind wordt afgesloten met een gemeenschappelijke werkbespreking. Er wordt getekend en geschilderd met allerlei materialen. De onderwerpen zeer divers. Meestal werken we gedurende een maand aan eenzelfde thema.
  Persoonlijke website: www.yvonnezomerdijk.nl 
 • Ellen van Putten (woensdagavond 19.00 – 21.00 uur)
 • Geboren in Heemskerk en wonend te Beverwijk.
  Sinds 2015 ben ik fulltime beeldend kunstenaar en reis ik in de zomermaanden door Nederland met mijn reizende linoleumdrukkerij Art To Take. Sinds eind 2016 begeleid ik verschillende workshops en cursussen op het gebied van tekenen en linoleumdruk.
  Vanaf maart 2018 begeleid ik de woensdagavondgroep. Er wordt vrij gewerkt met allerlei materialen: van potlood, pen en houtskool tot oost-indische inkt en acrylverf. Ik hoop de groep veel inspiratie te bieden door met interessante thema’s te komen. Aan het eind van elke sessie bespreken we elkaars werk wat vaak weer een stimulans is om verder te komen.
  Mijn websites:
  www.ellenvanputten.com en www.art-to-take.nl.
 • Piet de Ridder (zaterdagochtend 10.15 – 12.15 uur)
 • Al vele jaren ben ik als kunstenaar verbonden aan het Lucasgilde. Cor Heeck heeft in 1947 het gilde gestart. In 1975 heb ik het stokje van hem overgenomen. Al vele jaren ben ik toegevoegd aan het bestuur om mee te denken en richting te geven en heb ik ook een hand in de exposities van het Lucasgilde. Ik begeleid het dagdeel op de zaterdagochtend, waar wij werken in vaste thema’s: de 1e zaterdag van de maand tekenen we naaktmodel. De 2e en 4e zaterdag besteden we aan portrettekenen en de 3e zaterdag tekenen we een stilleven. Verder coördineer ik het modeltekenen op de 1e en 3e donderdagavond van de maand, waar wij gebruik mogen maken van het atelier van het Lucasgilde.